Kursdag 5Vid detta tillfället hade Maggan ställt upp en lång bana innan vi kom till träningen. Vi skulle sedan ta ut delar av banan och träna på dessa och till sist ta hela banan.

Så vi började med ett hopphinder, balansen och avsluta med ett till hopphinder. Vilket inte alls var en bra början. Pepsi skulle behövt ta ut den första energin på något annat då han blev alldeles för stimmig nu istället. Fick gå balansen rätt många gånger för att försöka få det rätt. Men han var både onoga med kontaktfälten och fick för sig att hoppa ner mitt i balansen. Fick tillsist ta tag i halsbandet för att försöka sakta ner honom medans han gick balansen. Mer träning på balansen behövs definitivt!

Sedan tränade vi på först två hopphinder som inte stod rakt emot varandra, sedan kom tunneln och några meter bredvid tunneln stod ett till hopphinder i samma vinkel som öppningen på tunneln. Vi skulle ta de första två hopphindrerna och sedan skicka hunden in i tunneln och ställa oss på den sidan av nästa hopphinder som hunden skulle hoppa mot. Väldigt svårt måste jag säga. Då man var tvungen att placera sig precis rätt. Annars struntar hunden att ta hopphindret och går bara förbi det till dig istället. Vi klarade det i alla fall på tredje (sista) försöket. Man ska ju sluta när man är på topp!

Vi övade även på att ta några hinder förre och sedan däcket. Denna gång med både hög och låg höjd på däcket. Svårt att få Pepsi att gå igenom däcket direkt när han bara springer på. Så tillslut började jag med att säga åt honom att stanna till lite först om han inte tog det korrekt på första försöket just för att han inte ska få för sig att "däcket" betyder något annat än att hoppa igenom däcket.

Övade även på att ta lången, A-hindret och några hopphinder. Där skulle vi använda oss av bakombyte efter A-hindret. Kunde gått smidigare men vi har ju faktiskt precis börjat öva på detta.

Den stora banan bestod även av slalom, fler hopphinder och den långa tunneln. Mest missar med kontaktfält och tiden var helt säkert inte bra. Gick bättre andra gången vi körde den och vi fick lite mer flyt på det hela. Jag fick i vilket fall springa mig anfådd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0