Kursdag 3 och 4 + egen träning


Varit lite dålig på att uppdatera den senaste tiden men nu ska det bli av. Vid tredje kursdagen fick vi besök av Marcus som tävlar agility. Han har varit med och tävlat i SM och man blir väldigt imponerad när han visar hur det ska gå till. Marcus började faktiskt träna med sin hund samtidigt som mamma gick med vår äldre hund, Timmie. Marcus visade som sagt hur han gör med sina hundar och tipsade om saker man kan göra för att förbättra sitt eget kroppsspråk. Vi övade mycket på bakombyten samt framförbyten denna gången. Vilket betyder att man byter vilken sida om hunden man är på. Låter nog mycket enklare än det faktiskt är. Dessutom hade jag vid detta tillfälle problem med att Pepsi inte ville hålla sig lugn. Han skulle hela tiden ha uppmärksamhet och bli klappad osv. Hundar kanske förstår att man är borta mer än man tror, för detta hade pågått sen jag kom hem från min utlandsresa.

Vi övade på en bana som gick med endast hopphinder och en tunnel formad som en 8:a. Det var bakombyten och framförbyten som vi övade på mest genom denna bana och jag kan inte påstå att det gick så jättebra. Något som vi behöver öva på i framtiden.

Dagen efter var jag på brukshundsklubben med min bror och båda hundarna. Nu är jag helt på det klara med att det inte fungerar att ta med Timmie om jag ska kunna träna Pepsi. Han blir alldeles för stressad och ska bara leka med Timmie istället för att koncentrera sig på hindrerna. Så det blev många koncentrationsövningar.

Kursdag 4 började med att vi hade en tystövning. Var bara 2 hopphinder + en liten tunnel till en början med. Vi skulle alltså med hjälp av endast vårat kroppsspråk få hunden att gå banan. Intressant att det fungerar att göra så men inget som jag kände hjälpte oss då Pepsi blev tveksam framför tunneln. Och när jag sedan gick nästa bana blev han tveksam på tunnlarna även om jag då pratade med honom. Vi lade till några till hopphinder på den tysta banan och det fungerade ju men inte mycket mer än det.

Sedan gick vi som förra gången en bana som var formad som en 8:a fast denna gången var mittenhindret ställt åt ett annat håll. Gick väl sisådär med det denna gången också.

Efter det hade vi en längre bana med varierande hinder. Som jag sa innan så blev han lite tveksam på tunnlarna men annars var det inte några större problem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0